Saturday, May 18, 2013

Poljska sarma

Poljska sarma



 Sastojci:

  • Veća glavica svežeg kupusa, 
  • 2 veće glavice crnog luka, 
  • 1,5 l soka od paradajza ili supe od povrća, 
  • 500 g pečuraka, 
  • 180 g pirinča, 
  • 50 g putera, 
  • biber, ulje, so. 



 Priprema:
Glavicu kupusa očistiti od spoljnih listova, oprati i staviti u veću šerpu sa slanom vodom. Kuvati dok ne omekša. Posebno, napola skuvati pirinač, pa ocediti. Na rastopljenom puteru propržiti sitno seckan luk. Kad postane staklast dodati iseckane pečurke, pa zajedno propržiti. Zatim, umešati prokuvan pirinač. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Na svaki list kupusa stavljati po kašiku smese sa pečurkama i uviti sarme. U nauljenu plitku šerpu ređati sarme zbijene jednu do druge. Preliti sokom od paradajza ili supom da ogrezne. Prekriti alu-folijom, pa peći u pećnici 25 minuta na 200 stepeni. Zatim, skinuti foliju i zapeći još 15 minuta da listovi porumene.

0 comments:

Post a Comment