Sastav:
- 2-3 glavice luka
- 500 gr. mlevenog mesa (pola junećeg pola svinjskog)
- kafena šoljica pirinča
- so, biber, vegeta, aleva paprika
- suva rebra ili dimljena slanina
- kašika masti
Način pripreme
Luk sitno iseckati, propržiti do zlatno žute boje, dodati meso i pržiti zajedno sa lukom pa kada je skoro gotovo dodati očišćen i opran pirinač, malo sve zajedno propržiti, dodati so, vegetu, biber i na kraju alevu papriku. Skloniti sa vatre, umotati sarme i slagati u posudu čije ste dno prekrili listovima od kupusa. U sredinu i sa strane poređati suva rebra. Sarme takođeprekriti listovima kupusa. Naliti vodom i krčkati na tihoj vatri 1-2 sata. Napraviti zapršku od jedne kašike masti i 1male kašičice aleve paprike i time zapržiti sarmu. Još malo prokrčkati na plotni a zatim staviti u rernu i peći oko 2 sata.
0 comments:
Post a Comment