Wednesday, May 15, 2013

Bakina sarma

Bakina sarma



 Sastav:

  •  2-3 glavice luka 
  • 500 gr. mlevenog mesa (pola junećeg pola svinjskog) 
  •  kafena šoljica pirinča 
  •  so, biber, vegeta,  aleva paprika 
  •  suva rebra ili dimljena slanina 
  •  kašika masti 


 Način pripreme
 Luk sitno iseckati, propržiti do zlatno žute boje, dodati meso i pržiti zajedno sa lukom pa kada je skoro gotovo dodati očišćen i opran pirinač, malo sve zajedno propržiti, dodati so, vegetu, biber i na kraju alevu papriku. Skloniti sa vatre, umotati sarme i slagati u posudu čije ste dno prekrili listovima od kupusa. U sredinu i sa strane poređati suva rebra. Sarme takođeprekriti listovima kupusa. Naliti vodom i krčkati na tihoj vatri 1-2 sata. Napraviti zapršku od jedne kašike masti i 1male kašičice aleve paprike i time zapržiti sarmu. Još malo prokrčkati na plotni a zatim staviti u rernu i peći oko 2 sata.

0 comments:

Post a Comment