Thursday, May 9, 2013

Taština sarma

Taština sarma


  • 2,5 kg kiselog kupusa 
  • 200 g crnog luka 
  • 1/2 kg svinjskog mesa 
  • 2 dcl ulja 
  • 1/2 kg juneceg mesa 
  • 80 g pirinca 
  • 200 g suve slanine 
  • 3 jajeta 
  • 200 g suve kobasice 
  • 2 dcl kisele pavlake 
  • 1 kašika zacina od sušenog povrca 
  • 4 lista lovora 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 kašika aleve paprike 
  • soli po ukusu 
Propržite na ulju sitno seckan crni luk, dodajte mleveno meso, pirinac, jaja, so ,biber, zacin od sušenog povrca, alevu papriku i sitno seckanu slaninu. U ocišcene listove kupusa zavite male sarme.Na dno posude prvo stavite sitno seckan kupus, zatim red sarme, red seckane kobasice,ponovo red sarme, red mlevenog mesa i tako redom dok imate materijala. Na vrh posude stavite mekoliko listova lovora. desetak zrna bibera, razmucenu kiselu pavlaku, nalijte vodom i poklopite. Stavite u pecnici, na umerenu temperaturu da se pece oko 5 sati.

0 comments:

Post a Comment