Friday, June 21, 2013

Primorske sarmice

Primorske sarmice



 Sastojci:
 4 filea kvalitetne bele ribe,
 800 g blitve,
 1 kašičica soli,
 sok 1/2 limuna,
 4 kašike kisele pavlake,
 2 jajeta,
 1/2 kašičice mlevenog belog bibera,
 2 kašike senfa,
 1/2 kašičice sušenog bosiljka,
 2 kašike susamovog ulja,
 1,5 dl belog vina,
 1,5 dl vruće supe od povrća

 Priprema:
 Blitvu očistite i kratko blanširajte. Ribu u blenderu umutite sa limunom, pavlakom, jajima, biberom, kašikom senfa, bosiljkom i solju. Spojite po 2-3 lista blitve, stavite fil i uvijte u sarmice. Propržite sa svih strana na malo ulja. Preostali senf razmutite u vinu, pa prelijte preko sarmica. Poklopite i kuvajte 30 minuta. Neiskorišćenu blitvu iseckajte, prodinstajte na ostatku ulja, posolite, pobiberite i poslužite sa sarmicama.

0 comments:

Post a Comment