Sarma u vinovom listu na turski nacin
Potrebni sastojci:
40 svezih neprskanih listva loze
500 g mlevenog mesa
120 g pirinca
50 g pistaca
1 glavica luka
persun
mirodjija
1 kasika suvog grozdja
1 kasika maesavine zacina
1 mala kasika secera
1 mala kasika cimeta
50 ml belog vinskog sirceta
ulje
so i mleveni crni biber
Priprema jela:
U uzavrelu posoljenu vodu dodamo 30 ml vinskog sirceta i stavimo listove loze da se obare. Obarene listove procediti.
U tiganju sa zagrejanim uljem przimo sitno seckani luk. Kada omeksa dodamo mleveno meso. Kada se meso isprzi, dodamo pirinac. Posolimo, pobiberimo, dodamo secer, suvo grozdje, pistace, mesavinu zacina i cimet. Dodamo sitno seckani persun i mirodjiju, nalijemo oko 500 ml vode i promesamo. Kada tecnost ispari, sklonimo sa sporeta. Dno suda , u kojem cemo pripremiti sarmu, prekrijemo listovima loze. Na svaki list nanesemo fil od mlevenog mesa i formiramo sarme. Prekrijemo listovima loze. nalijemo vode da sarme u potpunosti budu prekrivene. Dodamo ulje i kasiku belog vinskog sirceta. Sarme poklopimo plitkom cinijom, a na nju stavimo duboku ciniju sa vodom. Kuvamo jedan sat.
Serviramo sarme na ciniju i izmedju sarmi stavimo polukrugove limuna.
Friday, June 21, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment