Gratinirane sarme od kelja
Potrebni sastojci:
16 listova kelja
casa mleka
500 g mlevene curetine
2 glavice luka
manja sargarepa
koren i list persuna
2 cena belog luka
50 g pirinca
so,biber
suvi biljni zacini
parmezan
ulje
Priprema jela:
Na malo ulja proprziti luk i dodajte mleveno meso zacinjeno solju, biberom i suvim biljnim zacinom. Narendajte sargarepu i koren persuna, a beli luk propasirajte i sve dodajte u meso. Dinstajte dok se meso ne skuva. Listove kelja kratko prokuvajte u kljucaloj , posoljenoj vodi u koju ste sipali i casu mleka. Ostatak kelja takodje prokuvajte kratko, ocedite i sitno iseckajte, pa dodajte u meso zajedno sa skuvanim pirincem. Uvijte sarme u listove kelja i slozite ih u keramicku posudu .
Zalijte kelj sa nekoliko kutlaca tecnosti u kojoj se kelj kuvao, pospite parmezanom i pecite na 200 stepeni dok ne dobiju lepu boju.
Friday, June 21, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment