Friday, June 21, 2013

Golubci sa mesom

Golubci sa mesom



 Sastojci:
1 kg svežeg kupusa,
500 gr mlevenog mesa,
100 gr pirinča,
1 glavica crnog luka,
šargarepa,
malo ulja,
so, crni mleveni biber,
paradajz, pire,
pavlaka


 PRIPREMA Kupus očistiti i listove popariti u slanoj vodi u trajanju od 1 minut dok ne budu mekani. Odstraniti debelu površinu kupusa, očistiti šargarepu i luk, šargarešu narendati na krupno, luk sitno naseckati i propržiti.Pirinač oprati u hladnoj vodi o pomešati sa mlevenim mesom, lukom i šargarepom i dodatno začiniti. Pripremljenu masu staviti u list kupusa i umotati kao sarmu, sarmu pržiti na ulju sa obe strane do zlatne boje(svaku posebno). Sarme poredjati u šerpu sa debelim dnom. Pavlaku izmešati sa paradajz-pireom, preliti sarme i doliti vodu ili supu, kuvati.

0 comments:

Post a Comment