Golubci sa mesom
Sastojci:
1 kg svežeg kupusa,
500 gr mlevenog mesa,
100 gr pirinča,
1 glavica crnog luka,
šargarepa,
malo ulja,
so, crni mleveni biber,
paradajz, pire,
pavlaka
PRIPREMA
Kupus očistiti i listove popariti u slanoj vodi u trajanju od 1 minut dok ne budu mekani. Odstraniti debelu površinu kupusa, očistiti šargarepu i luk, šargarešu narendati na krupno, luk sitno naseckati i propržiti.Pirinač oprati u hladnoj vodi o pomešati sa mlevenim mesom, lukom i šargarepom i dodatno začiniti. Pripremljenu masu staviti u list kupusa i umotati kao sarmu, sarmu pržiti na ulju sa obe strane do zlatne boje(svaku posebno). Sarme poredjati u šerpu sa debelim dnom. Pavlaku izmešati sa paradajz-pireom, preliti sarme i doliti vodu ili supu, kuvati.
Friday, June 21, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment